Historie

Historie


1991

Eieren av konsernet, Egon Wiest, grunnla det første selskapet ewimed i Tyskland den 1. april 1991. På den tiden lå fokus på salg av medisinske instrumenter, bl.a. for operasjon

2003

Ewimed får muligheten til å overta distribusjonen av permenente kateter for langtidsdrenering, PleurX™, for det tyske markedet av Denver Biomedical®. Denne behandlingsformen for tilbakevendende pleuravæske og ascites var helt ny.

2006

Fenik AB i Sverige ble etablert som det første selskapet utenfor Tyskland og ble handelspartner til ewimed. Selskapet er registrert i Sölvesborg.

karta över europa med sverige i grönt och tyskland i orange

2007

De første kundene i Sverige begynner å bruke PleurX™ med gode resultater. I begynnelsen var det hovedsakelig lungeklinikker som brukte produktene for behandling av pleuravæske.

2008

Vi bygger opp konseptet med opplæring for pasienter, pårørende og hjemmesykepleie. Dermed starter vår service og støtte til sykehusene i form av opplæring av personale og rådgivning ved kateterinnsetting.

2009

Ewimed etablerer nå også fenik AG i Sveits og begynner å selge produktene til det sveitsiske markedet.

2011

I Sverige legger man nå den første asciteskateteren. I tillegg velger et landsting i Sverige for første gang å inkludere produktene i en anbudsrunde. Dermed begynner vi å strukturere arbeidet i henhold til kvalitetsstyringssystemet. Vi starter også et miljøarbeid.

2012

Mot slutten av året øker antallet ansatte til to, og vi deler inn Sverige i to distrikter.

2013

Takket være økt bruk velger ytterligere to landsting i Sverige å inkludere produktene i kontrakter og anbud. I de kommende årene vil stadig flere landsting inkludere produktene i anbud. Ewimed grunnlegger ewimed austria i Østerrike.

karta över europa med sverige och schweiz i grönt och österrike och tyskland i orange

2016

fenik AB utvider og ansetter ytterligere to ansatte. Kontoret flytter fra Sölvesborg til Bromma.

2017

Vår raske ekspansjon øker behovet for flere ansatte og vi ansetter ytterligere to personer. Totalt antall ansatte er nå 6.

2018

Vi fortsetter å vokse og ansetter to flere personer, slik at selskapet nå har 8 ansatte. Mot slutten av året fordyper vi også samarbeidet med produktutviklingsavdelingen hos ewimed i Tyskland.

2019

Selskapets ekspansjon fortsetter med uforandret personalstyrke. Mer enn halvparten av Sveriges regioner har nå kontrakter på våre produkter. Takket være ekspansjonen strekker våre kunder seg over de fleste medisinske spesialområder. Hele gruppen utvider kraftig. Selskapets grunnlegger, Egon Wiest, uttaler seg om hvordan vår bedriftskultur ser ut:

Pasienten er i fokus. Denne oppfatningen er fast forankret i gruppens bedriftskultur, og hver ansatt handler deretter. Våre medarbeidere leverer hver dag engasjert, storartet arbeid, og deres utvikling ligger oss nært hjertet. Likeledes er gjensidig respekt og utveksling av erfaringer viktig. Nye ideer oppstår i team, og mål oppnås lettere sammen.

– Egon Wiest

Vil du også bli en del av ewimed-teamet? Her finner du informasjon om hvilke ledige stillinger vi har i konsernet.

2022

Fenik AB endrer navn til ewimed Sweden AB. Vi tar nå steget fullt ut og blir et internasjonalt selskap med et felles navn i alle land.

2023

Ewimed utvider i Norden og grunnlegger ewimed Denmark A/S.

Produkter for drenering av pleuravæske og ascites.

Org. 932 722 879

ewimed Norway AS

c/o Value Oslo AS

Erik Børrensen alle 7

3015 Drammen