Greit å vite om intermitterende langtidsdrenering med permanent inneliggende kateter

Har du omsorg for en pasient med permanent inneliggende kateter for intermitterende langtidsdrenering av pleuravæske og ascites?

Greit å vite om intermitterende langtidsdrenering med permanent innlagt kateter

Har du omsorg for en pasient med permanent inneliggende kateter for intermitterende langtidsdrenering av pleuravæske og ascites?


Når implanterer man et permanent kateter for langtidsdrenering?


Tilbakevendende pleuravæske og ascites kan forekomme hos pasienter som symptomer på mange ulike sykdommer. Eksempler på slike sykdommer er ondartede og godartede svulster, men også levercirrhose eller hjertesvikt. Kortpustethet, smerter og utmattelse er noen av symptomene som oppstår på grunn av væsken og påvirker pasienten. For å lindre disse symptomene effektivt og øke pasientens livskvalitet, kan et permanent inneliggende kateter implanteres med lav risiko for komplikasjoner. Våre spesielle dreneringssett kobles enkelt til kateterets sikkerhetsventil.

Sikkerhetsventilen og alle våre avløpssett har en unik kobling og forhindrer dermed feilkoblinger. På denne måten bevares pasientsikkerheten også når pasienten er hjemme.

Hvilke tjenester kan vi tilby for å hjelpe deg?


Etter implantasjon av kateteret gjennomføres en drenering på sykehuset. Dersom det ikke oppstår komplikasjoner, kan pasienten vanligvis skrives ut med en gang. I de fleste tilfeller kontakter sykehuset oss for å sikre at de som skal pleie pasienten har fått opplæring. Ved behov for opplæring kontakter vi deg for å bestille time. Du er selvfølgelig også velkommen til å kontakte oss for å bestille time, hvis vi ikke har fått informasjon om implantasjonen.

Under opplæringen viser vår medarbeider hvordan du bruker våre dreneringssett på en riktig og pasientsikker måte. Vi hjelper deg også med hvordan du bestiller mer dreneringsmateriale og svarer på dine spørsmål. Vi er også tilgjengelig etter opplæringen dersom du har spørsmål. Ved medisinske bekymringer kan vi også sette deg i kontakt med spesialister.

Opplæringene våre er gratis og ved behov kommer vi gjerne flere ganger.

Vi har her oppsummert viktig informasjon om hvordan du drenerer pleuravæske og ascites med vårt dreneringssett.

Har du noen spørsmål?

Her er noen av våre ofte stilte spørsmål.

Produkter for drenering av pleuravæske og ascites.

Org. 932 722 879

ewimed Norway AS

c/o Value Oslo AS

Erik Børrensen alle 7

3015 Drammen