Kateteret mitt

Greit å vite om drenering av pleuravæske og ascites

Ulike sykdommer kan forårsake tilbakevendende pleuravæske eller ascites, som kalles væske i lungene eller væske i bukhulen. Våre produkter og tjenester kan hjelpe deg med å opprettholde mobiliteten, forbedre livskvaliteten og forhindre gjentatte sykehusinnleggelser.

Hva slags kateter er det, og hvordan fungerer det?

Et drainova® kateter er en myk, fleksibel silikonslange. Dette kateteret implanteres av en lege gjennom en liten, minimalt invasiv, prosedyre, og det trenger ikke å byttes ut. Kateteret plasseres med en del inne i kroppen og en del utenfor. På den delen som ligger inne i kroppen, er det festet en liten polyestermansjett som vokser fast i vevet under huden. Dette forhindrer at kateteret trekkes ut ved et uhell

På den delen av kateteren som ligger utenfor kroppen, er det en sikkerhetsventil. Gjennom denne sikkerhetsventilen kan man koble til et spesifikt drenasjesett for å drenere væsken på en trygg måte for pasienten.

Hva slags kateter er det, og hvordan fungerer det?

Et drainova® eller PleurX™/PeritX™ kateter er en myk, fleksibel silikonslange. Dette kateteret implanteres av en lege gjennom en liten, minimalt invasiv, prosedyre, og det trenger ikke å byttes ut. Kateteret plasseres med en del inne i kroppen og en del utenfor. På den delen som ligger inne i kroppen, er det festet en liten polyestermansjett som vokser fast i vevet under huden. Dette forhindrer at kateteret trekkes ut ved et uhell

På den delen av kateteren som ligger utenfor kroppen, er det en sikkerhetsventil. Gjennom denne sikkerhetsventilen kan man koble til et spesifikt dreneringssett for å drenere væsken på en trygg måte for pasienten.

Når man ikke drenerer væske, kan man legge kateteret under en selvklebende bandasje. På denne måten kan du ha den komfortabelt under klærne uten at andre merker det og du får maksimal bevegelsesfrihet. I tillegg unngår du gjentatte inngrep, samt ulempene og tidsforbruket det innebærer å måtte dra til sykehuset for å få et engangsdren.

Hos oss er du i trygge hender

Vi har mange års erfaring på dette feltet. Derfor kan vi hjelpe deg og helsevesenet hele veien, fra implantasjonen på sykehuset til å lære hvordan du bruker dreneringssettet vårt hjemme. På denne måten kan vi hjelpe deg med å få tilbake litt mobilitet og livskvalitet.

Etter at legen har implantert kateteret ditt, kan du skrives ut fra sykehuset og reise hjem. Vi kan da lære deg hvordan du bruker drenasjesettet vårt slik at du, dine pårørende eller hjemmetjenesten din kan tømme væsken trygt. Les mer om vår service her.

?

FAQ (ofte stilte spørsmål)

Ja, vi har mange års erfaring med drenering av pleuravæske og ascites . Hvert år får tusenvis av pasienter installert et permanent kateter. Du som pasient trenger ikke dra til sykehuset for å få tappet væsken. På denne måten kan du tilbringe mer tid hjemme med familie og venner og dermed få litt livskvalitet tilbake.

Nei, du kan beholde kateteret så lenge du trenger det. Hvis du skulle oppleve tegn på infeksjon ved kateterutgangen, som for eksempel rødhet eller hevelse, bør du ta kontakt med legen din for å behandle infeksjonen. Legen din kan hjelpe deg med dine medisinske spørsmål.

Ja, hvis du dekker kateteret fullstendig og korrekt med en selvklebende bandasje, kan du dusje. Hvis vann likevel trenger inn under bandasjen, må du bytte bandasjen etter dusjen. Vårt tips er å dusje før du skal drenere væske og uansett må bytte bandasjen.

Produkter for drenering av pleuravæske og ascites.

Org. 932 722 879

ewimed Norway AS

c/o Value Oslo AS

Erik Børrensen alle 7

3015 Drammen